Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Високотехнологична наркооранжерия разкрита при спецакция в Търговище

12 август 2021, 12:29 часа • 3307 прочитания

Криминалисти разкриха най-добре оборудваната наркоплантация за конопени растения в област Търговище. Шестима, съпричастни в дейността й, са задържани за срок до 24 часа от служители на сектор „Специализирани тактически действия“.

Специализираната полицейска операция е проведена от служители на ГДНП и колегите им от областните дирекции в Шумен и Търговище. Действията им започнали преди повече от месец след получена информация за нерегламентирана дейност по отглеждане на конопени растения от двама мъже от Шумен.

В ранните часове на 11 август са задържани общо шестима души от Шумен, Велики Преслав и Търговище. В двама от задържаните са открити наркотични вещества и голяма сума пари.

Открити са шест огромни помещения за отглеждане на марихуана в масивна промишлена сграда. Всички помещения били оборудвани с високотехнологични лампи, системи за климатизация, вентилация, контрол на влажността на въздуха и температурата. 

Благодарение на добре планираната и успешна спецоперация до пазара не е стигнало огромно количество от високорисковото наркотично вещество.

 

 

 

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес