Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жена може да влезе в затвора, защото обра баба си, която искала да ѝ дари апартамент

13 май 2016, 18:06 часа • 950 прочитания

Абсурдна ситуация между внучка и баба доведе до обвинение срещу внучката - затова, че е откраднала дебитната карта на баба си и е изтеглила 1405 лева, което е заснето на охранителна камера. Подсъдимата вече внучка е признала престъплението.

Заради деянието си, 31-годишната Пламена Й. е с обвинение и може да влезе в затвора за срок от две до осем години и да плати глоба до двойния размер на получената сума.

31-годишната жена, която живеела в София, била поканена от баба си Душка Ч. да й гостува в дома й в село Руец, община Търговище, през януари миналата година. Възрастната жена искала да дари на внучката си своя част от апартамент в Търговище.

На 16 февруари, 2015 година – рожденият ден на внучката, двете жени посетили нотариална кантора, за да извършат прехвърляне на имота. Нотариусът отсъствал този ден и сделката не се осъществила. Когато се върнали в село Руец, възрастната жена отишла да нахрани домашните си животни, а внучката останала сама и откраднала от баба си 250 лева и дебитната ѝ карта. За да не бъде разкрита, решила да си тръгне веднага след това.

По-късно Душка Ч. открила, че липсват парите и банковата й карта и позвънила на внучката си Пламена Й. Подсъдимата отрекла да е сторила това и приписала деянието на малолетното си дете, като обяснила, че то най-вероятно ги е изгорило в печката. Последвал скандал между бабата и внучката и те прекратили контактите си.

През следващите дни – от 18 февруари до 21 февруари 2015 година, от различни банкомати в Търговище Пламена теглила пет пъти различни суми от дебитната карта на баба си и дори платила сметката за мобилния си телефон, като неправомерно изтеглила 1405 лева.

Делото срещу 31-годишната Пламена Й. е насрочено за разглеждане в Окръжния съд в Търговище на 26 май 2016 г.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес