Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Започва юбилейният 20-и Празник на розата и минералната вода в Павел баня (СНИМКИ)

13 юни 2024, 07:00 часа • 997 прочитания

Започва юбилейният 20-и Празник на розата и минералната вода в курортният град Павел баня.

Традиционно фестивалния уикенд, посветен на най-ароматното цвете и на лековитата вода, започва именно с избор на двете лица, които ще представляват двата символа на града - Царица Роза и Цар на минералната вода. Спектакълът е довечера от 20:00 часа на централния площад в Павел баня, а водещ ще бъде обичания естраден певец Орлин Горанов.

В надпреварата тази година участват 10 девойки и 7 момчета, които са претенденти за царските корони. Всички жители и гости на община Павел баня, а и от цялата страна, могат да гласуват онлайн за своя избраник. 

Още: "Ергенът" влезе и в карнавалните игри за Сирни Заговезни (СНИМКИ)

Празникът на розата и минералната вода продължава и в петък, на 14 юни от 20:00 часа, когато десетки състави и стотици гости от страната и света пристигат специално в Павел баня за 35-ия юбилей на павелбанския фолклорен ансамбъл „Детелини”. Час по-рано пък кмета Иса Бесоолу ще се срещне с всички досегашни царе и царици в Павел баня.

В последния ден, събота, от 11:00 часа в градския парк децата от ДГ „Синчец” ще представят тяхното „Шоу с аромат на рози”. Традиционно, в 18:00 часа в парка ще бъде откриването на кулинарното изложение на традиционни ястия, занаяти, обичаи и др. – „Селски дворове”. Там ще се представят всички населени места от общината.

В 20:00 часа ще започне карнавалното шествие, а кулминацията на Празника ще бъде концертът на Невена Цонева, Лилия Стефанова и Борис Солтарийски от Ку-Ку Бенд, който ще започне в 21 часа на централния площад.

Още: Избраха Царица Роза и Цар на минералната вода в Павел баня (СНИМКИ)

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес