Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Започва реконструкцията на Северния обход на Казанлък

23 октомври 2019, 11:47 часа • 3868 прочитания

С откриване на строителна площадка започва днес работата по третия етап на проект „Реконструкция на част от водопроводната мрежа на ж.к. „Изток“ в Казанлък. Дейностите по него предвиждат строителство на 1,383 километра водопроводна мрежа и прилежащи съоръжения на обща стойност на поръчката е 411 079 лева, които са осигурени от държавния бюджет. Срокът за изпълнение на дейностите е 45 дни.

С подмяната на водопровода в тази част на квартал “Изток“ ще се реализира и планираното асфалтиране на улиците „Толиати“ и „Олимпиада“, предвидено в Инвестиционната програма на община Казанлък за 2019 г. 317 хиляди лева са предвидени за ремонт на 5900 квадратни метра за асфалтирането на ул. „Олимпиада“ и 1100 квадратни метра за ремонт на южния й тротоар. Със 124 хиляди лева пък ще бъде извършен ремонт на 2520 квадратни метра на ул. „Толиати“. 

След реконструкцията на водоснабдяването улици ще бъдат асфалтирани. Предвижда се изграждане на двулентово пътно платно и оформяне на разделителна ивица и изграждане на велоалея от север в ширината на съществуващата сега улица.

Работата по подмяна на водопроводната мрежа в квартала община Казанлък започна през лятото на 2017-а, с която ще се осигури по-чиста питейна вода за жителите на квартала, като се сключиха няколко споразумения с Министерството на регионалното развитие и благоустройството за финансиране на дейностите през последните години

Поетапната подмяна на водопровода в най-стария жилищен комплекс на Казанлък пък позволи на общината да направи значителни подобрения за асфалтиране на важни улици, изграждане на тротоари, монтаж на осветление, изграждане на нови междублокови пространства и зони за отдих.

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес