Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ветеринарно-медицинското образование на 95 години

11 октомври 2018, 14:12 часа • 1017 прочитания

С повече от 14 хиляди дипломирани лекари може да се похвали Ветеринарно-медицинският факултет (ВМФ) на Тракийския университет в своята 95-годишна история. Самочувствието и амбициите на преподаватели и студенти са основателни, защото ВМФ е единствената структура във висшето образование, която има успешна европейска акредитация с оценка пълно одобрение.

Над 800-те студенти във факултета се обучават от 112 преподаватели - 18 професори, 38 доценти и асистентски състав със сериозна подготовка. Материално-техническата база е много добра и продължава да се усъвършенства непрекъснато. През последните години се инвестира много и в научната инфраструктура, което позволява извършването на сериозни научни изследвания, реализирането на международни научни договорености със сродни организации от други страни.

На тържественото отбелязване на годишнината днес, 11 октомври, преподаватели и студенти бяха поздравени от ректора на Тракийския университет проф. д-р Иван Въшин, от заместник-министрите на образователното и земеделското министерство Петър Николов и Янко Иванов, както и от много български и чуждестранни гости.

На тържествен Академичен съвет с почетното звание Доктор "Хонорис Кауза" на Тракийски университет беше удостоен проф. д-р Ласло Фодор от Университета по Ветеринарна медицина в Будапеща, Унгария.

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес