Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ВАС потвърди конфликта на интереси на бившия главен архитект на Стара Загора

02 юни 2023, 12:03 часа • 1885 прочитания

Върховния административен съд (ВАС) окончателно потвърди решение за установяване на конфликт на интереси, постановени от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), съобщиха от комисията.

ОЩЕ: Община Стара Загора е с нов главен архитект

Със свое решение ВАС е препотвърдил решението на Административен съд-Стара Загора и решението на КПКОНПИ за установен конфликт на интереси на Виктория Грозева като главен архитект на община Стара Загора.

В рамките на своите правомощия, на 5 юни 2020 г. е издала заповед, с която е разрешила да се допусне изработване на ПУП в частен интерес на свързано с нея лице - „В и В архитекти“ ЕООД, като управител е нейния съпруг.

Главният архитект на Община Стара Загора арх. Виктория Грозева беше освободена от поста в средата на май миналата година. Причината за това са от една страна проблемите с Общия устройствен план (ОУП), за които сигнализираха общински съветници, а от друга - потвърждението от Административен съд Стара Загора за наложената от КПКОНПИ глоба на главния архитект на Стара Загора Виктория Грозева за конфликт на интереси.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес