Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вандализъм край Стария чинар в парк “Бедечка”

28 януари 2019, 12:17 часа • 1481 прочитания

За вандалски действия около къта за отмора в близост до Стария чинар в парк “Бедечка” е бил подаден сигнал на безплатния Горещ телефон на община Стара Загора. При проверката в района екип на общинското звено “Озеленяване и комунални дейности” (ОКД)е установил, че част от съоръженията - маси и пейки, са счупени, има и изпочупени клони. Оцелели са масивната беседка и барбекюто. Според групата, извършила проверката, вандалите са нанесли щети и по чинара. Вековното дърво е емблематично и е обявено за национална забележителност. В района около него природолюбители редовно организират акции по поддръжката и почистването.

Сред 70-те сигнала, подадени на Горещия телефон от 25 до 27 януари, това не е единственият за вандалски действия. В обновения парк “Митрополит Методий Кусев” са счупени кошчета за отпадъци, счупени са прозорци на общежитието на професионалната гимназия по строителство на ул. “Мусала”, изкъртена е входна врата на гимназията по обществено хранене.

Другите сигнали са за липсващи контейнери за смет, бездомни кучета, оплаквания за шум, за организиран дрифтинг в района на езерото “Загорка”.

От община Стара Загора са реагирали на сигналите, за които имат правомощия, а останалите е насочила към компетентните органи.

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес