Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Павел баня се готвят да забранят празненствата на открито - заради шума

26 юни 2018, 09:12 часа • 1932 прочитания

Забрана на шумни тържества иска кметът на Павел баня Станимир Радевски, като идеята на градоначалника е да се промени Наредбата за обществения ред и да не може да се опъват палатки на тротоара и да има тържества с жива музика и оркестри.

На заседание на общинския съвет след два дни (бел. ред. – на 28 юни) ще се гледа предложението на градоначалника. А пред Нова телевизия Радевски заяви, че за ромите е въпрос на престиж на сватба или рожден ден музиката и шумът да са възможно най-силни. Кметът е категоричен, че са увеличили многократно жалбите заради шум, които живеещи в Павел баня подават. Има оплаквания и за психически тормоз, а от телефон 112 нямало реакция.

Виждат се само ромите – като има заведения, в които свирят до 01:00 – 02:00 часа през нощта, е аргументът на живеещи в Павел баня роми. В някои заведения не ни приемат – какво да правим, каза един от мъжете.

Градоначалникът обаче е категоричен, че ромите в града са по-заможни, няма безработица и имат достатъчно пари, за да платят за празник. Радевски дори мисли за евентуално обособяване на специална зона, където да може да се опъват шатри и палатки и да свирят оркестри или да се пускат силно музикални уредби.

Голяма част от местните жители одобряват действията на властите, но в същото време са скептични, че шумните тържества ще секнат изведнъж. В момента Павел баня навлиза в активния туристически сезон, като курортът е специализиран за лечение, рехабилитация и отдих. Гражданите коментират, че именно тази специфика на града изисква Наредбата за обществения ред да се спазва стриктно.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес