Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В още едно старозагорско училище ще се изучава религия

08 май 2019, 17:44 часа • 1719 прочитания

След IV основно училище (ОУ) „Кирил Христов“ и XII ОУ „Стефан Караджа“ вече и в VI ОУ „Св. Никола“ е открита форма на обучение по вероучение. Решение что е взето след като е проведена среща с директора на училището Дарина Гайдаров. Удовлетворение от постигнатите резултати в образователния процес в изучаването на религия са изразили директорите на IV ОУ и XII ОУ - Господин Балъкчиев и Стефан Желев. Двамата училищни ръководители са изразили пред комисия на Старозагорската митрополия желанието да се организират повече поклоннически пътувания с участието на деца. По този начин и с организирането на събития с митрополията, учениците ще могат да виждат в свещенослужителите приятели и да припознават църковните храмове като места за духовно смирение.

В състава на комисията, която се е срещнала с директорите на училищата, са свещеноиконом Йордан Карагеоргиев, началник на Културно-просветния отдел на Старозагорската митрополия, свещеноиконом Живко Желев, преподавател по религия, свещеноиконом Иван Генов и Благовест Илиев, експерт „Връзки с обществеността“. Целта на срещите е била да се запознаят с работата в обучението вероизповедание по места и при възникнали проблеми и трудности да се намерят алтернативни решения, както и да се планират съвместни инициативи.

Освен в IV ОУ и XII ОУ занимания по религиозно възпитание се провеждат и в седем общински детски градини - „Светулка“, „Българче“, „Кипарис“, „Славейче“, „Слънце“, „Люляк“ и „Звездица“.

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес