Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В дом за стари хора в Старозагорско 11 души с COVID-19

12 ноември 2020, 21:40 часа • 1978 прочитания

7 от домуващите и 6 души от персонала на Дома за стари хора в село Старозагорски бани са с положителни резултати за коронавирус след извършена проверка на място с бързи антигенни тестове. Това съобщават от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Стара Загора.

Тестовете са направени снощи, 11 ноември, след получена информация по обяд от Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в Стара Загора за настанени в социалната институция със съмнение на COVID-19. 

При проверката с бързи антигенни тестове са изследвани всички 67 домуващи и 34-ма души от персонала. На 13-те души с положителни резултати са взети проби за изследване по метода PCR и при 11 от тях резултатът от бързия тест се е потвърдил.

От РЗИ са извършили крайна дезинфекция на целия дом. Обособен е сектор за изолация на хората, заразени с COVD-19, и е наложена 14-дневна карантина на Дома за стари хора. Хората от персонала с положителни резултати са изведени за домашно лечение. От инспекцията съобщават още, че от 11-те диагностицирани с коронавирус, трима са с лека симптоматика.

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес