Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тестват медици от МБАЛ Чирпан за COVID-19

23 юни 2020, 09:55 часа • 3408 прочитания

Тестват медици от МБАЛ Чирпан за COVID-19 с PCR тестове. Целият персонал на Вътрешното отделение на болницата имал контакт със заразен пациент, който преди да бъде регистриран като положителен за коронавирус, се е лекувал в отделението. Това става ясно от извънредно съобщение на Кризисния щаб на гр. Чирпан, публикувано във Facebook страницата на общината.

Отделението влиза в 14-дневна карантина. Там в момента на лечение са 8 пациенти, които също ще бъдат в изолация до изтичането на клиничната им пътека, а след това ще бъдат поставени в двуседмична карантина у дома.

Заразеният пациент е от село Свобода - там контактните му лица ще бъдат изследвани с бързи тестове.

Ето пълният текст на съобщението, публикувано в късните часове на 22 юни:

"Извънредно съобщение на Кризисен щаб гр. Чирпан:

По решение на РЗИ Стара Загора, с оглед положителната проба на пациент, лекувал се във Вътрешно отделение на МБАЛ Чирпан, се налага режим на карантина на Вътрешно отделение. За осемте лежащоболни карантината е до тяхното изписване по клинична пътека, след което преминават в 14 - дневна домашна карантина.

След изписване на последния пациент, лекарският, сестринският и санитарен персонал, който обслужва болните, ще бъде тестван пак с РСR тест, а отделението - цялостно дезинфекцирано, след което ще започне отново да приема болни.

Утре лекарският, сестринският и санитарен персонал от Вътрешно отделение, който е имал контакт с пациента, ще бъде изследван с PCR - тест.

Пак утре на контактните лица от поделението и от село Свобода ще бъдат направени бързи тестове.

Община Чирпан поема ангажимента да осигури средствата за тестовете от дарителски фонд."

 

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес