Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Създават майсторски класове по математика в Стара Загора

07 януари 2020, 13:04 часа • 1584 прочитания

Майсторски класове в Академията по математика създават в Стара Загора, а преглед  на знанията, усвоени по време на обучението от първата сесия ще е проведе на 12 януари, съобщи математикът Любомир Любенов. В Зала 1 на хотел „Верея“ от 10 часа младите математици ще решават в по 6 задачи в рамките на 40 минути. До 10 всички ученици трябва да потвърдят участието си на e-mail: talanti_6@abv.bg. В темата на писмото трябва да са изписани имената на детето и класа.

Участниците ще покажат придобитите знания по график и трябва да носят със себе си химикал, молив и гума, както и попълнена регистрационна карта. Участниците от 2-ри, 4-ти, 5-и и 6-и клас ще заемат местата си от 10:00 до 10:05 часа. Картончета с число на масите ще съответстват на класа. Състезанието ще протече между 10:10 и 10:50 часа. 

От 10:50 до 11:00 часа местата си ще заемат участниците от 3-ти и от 7-и до 12-и клас, а състезанието е между 11:00 и 11:40 часа. Веднага след това ще има среща с родители, на която ще се обсъждат възможностите за участие в състезания по математика в Азия и Европа.

Всеки ученик ще получи на посочения от него имейл резултата от състезанието. Учениците ще бъдат обособени в 4 групи - 2 - 3, 3 - 4 клас, 5 - 6 клас и 8 - 12 клас. Всяка група ще има майсторски и подготвителен за майсторски клас. Съставите ще бъдат обявени според постигнатите резултати от 12 януари.

В първата сесия на Академията по математика в края на септември участваха повече от 100 деца от 1-ви до 12-и клас. Тя е първата част от идеята на кмета Живко Тодоров за създаване на училище за даровити деца. Учениците в академията работиха по програма, разработена от математика Любомир Любенов, а целта е децата на Стара Загора да имат преподаватели на световно ниво като проф. Емил Колев от БАН, който води подготовката на националния отбор по математика, Невена Събева, заместник главен редактор на списание „Математика“ и Мариана Богданова, преподавател по математика в Тракийския университет и автор на учебници по математика. 

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес