Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

„Стена на словото“ създават ученици в парк "Артилерийски" в Стара Загора

31 юли 2020, 17:08 часа • 2654 прочитания

Проект в подкрепа на свободното изразяване под надслов „Стена на словото“ изработиха Мария Христова и Боряна Симеонова, ученички в Гимназията с преподаване на чужди езици (ГПЧЕ) „Ромен Ролан“. Момичетата са лидери на отбора по речи и дебати на английски език BEST* на училището.

,,Идеята на нашия проект е да помогне на обществото, от което и ние сме част. Виждаме проблем в себеизразяването на много от хората, и по-специално младите хора. За голяма част е трудно свободно и без притеснение да кажат как се чувстват, да изкажат мнение, да дават нови идеи. Точно за това нашата стена е подходящо място - всеки, който желае, може с тебешир да напише или нарисува нещо така, че да се освободи от негативни и натоварващи чувства", разказва Мария. 

Инициативата ще стартира на 4 август в парк „Артилерийски“ под шадравана, където всички желаещи ще могат да изразят себе си.

*Фондация BEST (Bulgarian English Speech and debate Tournaments) провежда състезания на английски език в 5 категории - оригинална реч, интерпретативно четене на проза или поезия, кратка сценка с участието на двама души и дебати.

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес