Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стартира проект за социално-икономическа интеграция на уязвими групи в Стара Загора 

25 юни 2020, 13:53 часа • 2071 прочитания

Процедура за избор на партньори по подготовка и изпълнение на проект за изпълнение на мерки за приобщаване на уязвими групи по интегрирана процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05M9OP001-2.056 - „Социално-икономическа интеграция на уязвими групи. Интегрирани мерки за подобряване на достъпа до образование-компонент 2" обявява Община Стара Загора. 

Целта на процедурата е да допринесе за повишаване качеството на живот, социалното включване и намаляванета на бедността, както и до трайната интеграция на представителите на уязвими групи чрез реализацията на комплексни мерки и прилагането на интегриран подход. Програмата включва директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ посредством реализирането на т.нар. „меки мерки“ в - интеграцията на пазара на труда, достъп до образование и обучение, достъпа до социални и здравни услуги, в рамките на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси (ОП РЧР) и Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж" (ОП НОИР) да се допълнят изпълняваните инвестиционни проекти от общините бенефициенти по Приоритетна ос 1 на Оперативна програма "Регионално развитие" (ОПРР) 2014 - 2020 г. с включени мерки за изграждане на социПартньори за дейностите по ОП РЧР са неправителствени организации, центрове за информация и професионално ориентиране, читалища, работодатели (съгласно Кодекса на труда) и доставчици на социални и здравни услуги. За дейностите по ОП НОИР партньори могат да са държавни и общински детски градини, държавни и общински училища и юридическите лица с нестопанска цел, определени за извършване на общественополезна дейност, избрани в съответствие с глава 8 от Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА).

Процедурата за избор на партньори ще стартира на 29 юни, а крайният срок за подаване на заявления от кандидат-партньори е до 15 часа на 31 юли 2020 г. 15 в стая 313, етаж 3 в сградата на Община Стара Загора.  

Лице за контакт и информация:

Радина Кършакова

Старши експерт

Дирекция „Инвестиции и европейски програми“

Отдел „Европейски прoграми и международно сътрудничество“

Община Стара Загора

Тел.: 042/614 814

E-mail: r.karshakova@starazagora.bg

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес