Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Старозагорецът, насочил пистолет към главата на жена заради пътен инцидент, отива на съд

04 февруари 2019, 15:35 часа • 2469 прочитания

Мъж на 54 години от Стара Загора е привлечен като обвиняем за хулиганство по чл. 325, ал. 2 във връзка с ал.1 от и за закана за убийство по чл. 144, ал. 3 във връзка с ал. 2 и ал. 1 от Наказателния кодекс (НК).

На 29 януари жена, отиваща на гости у приятели в близост до дома на обвиняемия, ударила колата на брат му, докато паркирала. Макар че нямало щети по двата автомобила, собственикът излязъл да поиска обяснения за случилото се. След това се намесил и обвиняемият, крещейки обиди към пострадалата и приятелите й. Извадил законно притежаван пистолет „Глок“ калибър 9х19, който насочил в главата на жената. Тя успяла да се заключи в колата си и сигнализирала полицията.

Обвиняемият не е осъждан, но все още не е приключило друго досъдебно производство за хулиганство срещу него. Разследването продължава под надзора на районната прокуратура в Стара Загора. 54-годишният мъж е задържан за 72 часа, в Районен съд - Стара Загора, е внесено искане за мярка за неотклонение „задържане под стража“. По образуваното частно наказателно дело съдът му е определил мярка за неотклонение “домашен арест“.

Старозагорецът може да бъде лишен от свобода до 5 години за повдигнатото обвинение по чл. 325, ал. 2 (хулиганство) , а с лишаване от свобода до три години или задължително заселване - по чл. 144, ал. 3 (закана за убийство).

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес