Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Радио "Междучасие" в старозагорско училище (СНИМКИ) 

29 ноември 2019, 10:04 часа • 3998 прочитания

Първото предаване на училищното радио „Междучасие“ в старозагорското Средно училище (СУ) „Христо Смирненски“ стартира вчера. То е една от иновациите в учебното заведение, което от тази година е част от мрежата на иновативните училища в България. Първото "излъчване" на радио програмата беше посветено на Деня на народните будители, а темата беше „Иновациите в училище“. 

Седмокласници интервюираха началника на Регионално управление на образованието Татяна Димитрова и директора на училището Пенка Трандева.

Радиото, идеята за което е на преподавателката Силвия Колева, има за цел да възпитава в родолюбие и да насърчи интереса на възпитаниците на школото към българския език. По този начин децата от едно от училищата в ромския квартал "Лозенец" трябва да подобри уменията им да разбират и да се изразяват на български език, както и уплътни свободното  им време, да помогне за подобряване на микроклимата в училището и да им помогне за кариерното им ориентиране. 

Учениците ще участват активно в подготовката и представянето на предаванията, които ще се излъчват по време на голямото междучасие, откъдето идва и името на радиото. Затова и ежеседмичните му предавания ще започват с популярната песен на Васил Найденов "Междучасие". 

Начинаещите радио журналисти от СУ „Христо Смирненски“ за първото си предаване получиха и менторска подкрепа от професионалистите от Радио Стара Загора. 

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес