Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Първи договор за саниране отиде в прокуратурата

05 май 2015, 19:19 часа • 7338 прочитания

Общинският съветник от БСП Васил Самарски и председател на групата съветници на левицата в местния парламент на Казанлък внесе сигнал до Районната прокуратура във връзка със съмнения по документацията на подписан договор за саниране на жилищен блок в кв. „Кармен” по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Точно в Казанлък досега има рекорд по подписани договори за саниране.

Самарски направи обстоен преглед в Общинската администрация на всички документи за вписването на Сдружението в публичния регистър. Причината - телевизионен репортаж показа, че собственици от блока на ул.„Илинден” 41-43 не знаят кога е проведено учредителното събрание за учредяване на сдружение на собствениците по Закона за управление на етажната собственост за кандидатстване по Програмата.

Сигналът сочи, че от предоставените от Администрацията документи на общинския съветник Васил Самарски е видно, че с Удостоверение №15/16.03.2015 Община Казанлък е регистрирала Сдружение на собствениците „Казанлък, ул. Илинден 41-43”. Сдружението има ЕИК 176844330 с управляващ Ангел Йосифов Банев и членове на Управителния съвет - Ася Асенова Каменова и Митко Славов.

От прегледа на Протокола на учредителното събрание и списъка на собствениците прави впечатление, че по Протокола са нанасяни корекции с коректор, без да има подпис на автора на корекцията. Будят съмнение и положените подписи на собствениците. В преписката няма документи за упълномощени от собствениците лица, които да участват вместо тях при отсъствие. От тв репортажа е видно още, че част от жителите не знаят да е имало общо събрание, а собствениците на 15 от апартаментите са уж в неизвестност.

Остава въпросът: Как тогава са положили всички собственоръчно подписите си на 6-ти февруари 2015 година?! Изискването по Програмата към датата на регистриране на Сдружението е стопроцентно съгласие на собствениците. Притеснение буди фактът, че членовете на Управителния съвет - Митко Славов и Ася Каменова, са криминално проявени и срещу тях, се водят наказателни производства.

Васил Самарски очаква прокуратурата да извърши проверка на обстоятелството - провеждано ли е Общо събрание по Закона за управление на етажната собственост на 6-ти февруари 2015 от 18 часа в присъствието на 170 човека, от които 157 собственици на апартаменти (видно от Протокола), както и да провери автентичността на положените подписи.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес