Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Птицата нанду в старозагорския зоопарк с тежки рани заради хъски

30 март 2019, 11:45 часа • 5241 прочитания

Птицата нанду е с тежки рани, след като вчера около 17:30 часа на територията на зоопарка е проникнало бежово хъски. Кучето е било разхождано без повод и е успяло да влезе на територията на зоокъта.

Присъствието му е предизвикало силна тревожност у птицата, която е получила тежки наранявания от блъскането си в загражденията, съобщи за Actualno.com д-р Радослав Михайлов, директор на зоопарка.

Той призовава старозагорци да проявяват отговорност и, макар в тази част на Аязмото да не се разхождат много хора, да не разхождат домашните си любимци без повод, за да няма подобни инциденти. Присъствието на хъскито е разтревожило и вълците, чието заграждение е наблизо.

Това е втори случай на проникване на бежовото хъски на територията на зоопарка през последните дни, за щастие при първото няма последици за обитателите му. Д-р Михайлов се надява, че за откриването на собственика на кучето освен общинските служители, които ще прегледат записите от камерите в парк “Митрополит Методий Кусев”, ще съдействат и гражданите. 

Птицата нанду е силно стресирана, 40-сантиметровата й разкъсна рана тази сутрин е зашита, но възстановяването на птицата няма да бъде бързо и леко, изрази притесненията си д-р Радослав Михайлов. 

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес