Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Производствена линия за премикси и фуражи откриха в Стара Загора

10 май 2019, 09:45 часа • 5563 прочитания

3 милиона лева са инвестирани във високотехнологичната производствена линия за витаминно-минерални премикси и допълващи фуражи за животни. Тя беше официално открита вчера. Добавките и премиксите, които ще се произвеждат, отговарят на най-високите стандарти за подобни продукти. Според собственика на фирмата-инвеститор Христо Папазов с високото качество на продукцията ще се докаже конкурентоспособността на фуражния пазар в България.

Надежди за бъдеща обмяна на научен опит и практически знания между фирмата и студенти от Аграрния и Ветеринарномедицинския факултет на откриването изрази проф. Иван Въшин, ректор на Тракийския университет.

Сред официалните гости на церемонията бяха заместник-кметовете на община Стара Загора Красимира Чахова и Янчо Калоянов, директорът на Дирекция „Здравеопазване и хуманно отношение към животните и контрол на фуражите“ на Българската агенция по безопасност на храните д-р Георги Чобанов, мениджъри на фирми от животновъдния сектор в България, партньори и доставчици на суровини от Швейцария, Холандия, Гърция и Англия.

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес