Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Продължава осъвременяването на сградата на поликлиниката в Казанлък

01 февруари 2022, 18:42 часа • 3478 прочитания

Осъвременяването на сградата на Районна Поликлиника Казанлък продължава. Това заяви д-р Красимир Пейчев, директор на заведението за извънболнична помощ.

“Със съдействието на Община Казанлък открихме обновената сграда през октомври миналата година. Ремонтът бе по проект "Внедряване на мерки за енергийна ефективност“ с финансовата подкрепа на Национален доверителен екофонд по Инвестиционна програма за климата. Общата стойност на проекта възлезе на 804 008.41 лв., от които близо 120 000 лв. е съфинансирането от бюджета на Община Казанлък. С други 115 000 лева с ДДС Общината финансира и вътрешното обновление на помещенията“, съобщи д-р Пейчев.

Според него един от най-важните проекти, който вече е в ход, е изграждането на външен товаро-пътнически асансьор, който ще свърже петте етажа на сградата. Той ще бъде изграден в западната част на сградата, в близост до товарния вход. Съоръжението е от изключително значение, понеже ще има връзка на всеки етаж и ще позволи използването на носилка.

Ще бъде изграден и още един малък асансьор. Той ще се намира в английския двор на сградата и ще свърже ниския 3-етажен корпус на Поликлиниката – това са детско-поликлинично отделение, Рентгеновата и клинична лаборатория и отделението по физиотерапия на приземния етаж.

“Всъщност идеята за асансьора е заложена в плана за управление на Поликлиниката още преди година и той е в действие. За реализацията му се изисква сериозно финансиране, което вече е осигурено. Най-големият благодетел на Поликлиниката е г-н Любомир Дянков, който дари 75 000 лв.. Той осигури финансирането за двата асансьора“, каза пред kazanlak.com д-р Пейчев.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес