Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Приключи рехабилитацията на 15 километра от пътя Чирпан-Симеоновград

17 декември 2019, 11:57 часа • 3238 прочитания

По проект за над 12 млн лева, съфинансиран от Оперативна програма „Региони в растеж“ (ОПРР) 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет, е извършена рехабилитацията на над 15 километра от пътя Чирпан-Симеоновград, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Пътят е третокласен, но е алтернативен маршрут на Автомагистрала „Марица“ и на пътя Поповица - Хасково. Отсечката е основна връзка на малките населени места в региона с Чирпан и Димитровград и осигурява достъпа им до жп гара Чирпан и летище Пловдив.

Рехабилитираният участък има нова пътна настилка и е възстановено отводняването му, монтирани са нови мантинели, пътни знаци и маркировка. Мостът над Стара река при 13-и километър също е обновен. 

Със средства от ОПРР се ремонтират 50 км от пътя Чирпан - Симеоновград, а ремонтът трасето е разделен на три лота. В обновената отсечка няма ограничение на движението. Строителните дейности на лот 19 на стойност 11 922 748 лева са извършени от „Пътища Пловдив“ АД, а строителният надзор - от „План Региони“ ДЗЗД. 

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес