Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

При строги санитарни мерки се провеждат държавните изпити в Тракийския университет  (СНИМКИ) 

04 юни 2020, 13:47 часа • 2902 прочитания

При стриктно съблюдаване на заповедите на министъра на здравеопазването и на заповедите на ректора на Тракийския университет се провеждат присъствено държавните изпити в Стопанския факултет. Осигурени са всички превантивни мерки, препоръчани от здравните органи, във връзка с усложнената епидемиологична обстановка.

Достъпът до сградата на висшето училище се осъществява само от западния вход, а студентите са с индивидуални предпазни средства - маски и ръкавици или други средства, покриващи носа и устата.

На входа се извършва персонална дезинфекция, а всички допуснати студенти се придвижват до залите за провеждане на изпитите с член от държавната изпитна комисия при съблюдаване на правилата за социално дистанциране. В залите студентите се разпределят в на препоръчителното отстояние от 2,5 метра. 

След приключване на изпита, който продължава през целия ден в различни часови интервали, студентите се изпращат до изхода, след което помещенията се проветряват и дезинфекцират.

Въпреки необичайната обстановка, бъдещите абсолвенти се справиха добре в изпитния ден и си направиха снимка за спомен пред входа на университета. 

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес