Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Подготвят за продажба училище в село Бъдеще

12 декември 2022, 17:58 часа • 3137 прочитания

Училище „Св. св. Кирил и Методий“ в старозагорското село Бъдеще предстои да стане частна общинска собственост и да бъде подготвено за продажба, става ясно от докладна записка на кмета Живко Тодоров.

Със заповед на образователния министър школото през 2008 година е било закрито. Кметският наместник на селото Иванка Иванова предлага на общината дворното място да бъде разделено на парцели и да се продаде.

Имотът е с обща площ 20 075 квадратни метра. В него са построени триетажна сграда с площ близо 400 квадрата. В него има осем класни стаи, два кабинета, физкултурен салон, учителска и директорска стая. Отделно има и склад с площ от 144 квадрата.

Конкретно на следващото общинско заседание кметът ще предложи имотът от публична да стане частна общинска собственост.  

„Имотът и сградите в него са свободни, не се ползват по предназначение, не служат за трайно задоволяване на обществени потребности от местно значение, определени от общинския съвет, поради което са загубили публичния си характер и следва да бъдат обявени за частна общинска собственост. Това ще даде възможност за по - оперативно управление и ползване на имота“, е пояснил градоначалникът.

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес