Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Плувният басейн в Стара Загора възобновява работа на 18 май

12 май 2020, 11:18 часа • 1879 прочитания

Общинският плувен басейн ще възобнови дейност на 18 май, понеделник, при стриктно спазване на всички изисквания за безопасност съгласно заповед на кмета на община Стара Загора Живко Тодоров съобщават от пресцентъра на общинската администрация. 

Обработката и дезинфекцията на водата в плувния басейн ще се извършва по начин, осигуряващ поддържането на остатъчен свободен хлор във водата 0.4-0.5 мг/л. Тоалетните, съблекалните, съдовете за отпадъци, общите части, уредите, помещенията и другите съоръжения ще се почистват и дезинфекцират най-малко на всеки един час.

Ще бъдат осигурени диспенсери с дезинфектант, течен сапун и еднократни кърпи за ползване от посетителите. Дезинфекция ще се извършва след всеки посетител на използваните от него принадлежности.

Басейнът ще бъде разделен на две отделения (източно и западно) с дължина по 25 метра. Спортните клубове и гражданите ще могат да го използват по предварително изготвен график. Съоръжението ще работи за граждани всеки делничен ден от 7:00 до 8:30 часа и от 17:00 до 20:30 часа, а в почивните дни ще е с работно време от 9:00 до 16:30 часа. 

Във всеки коридор ще бъдат допускани до пет посетители, които да плуват на разстояние от минимум 2,5 метра един от друг в една посока. Задължителна дистанция ще трябва да спазват и всички чакащи да влязат в плувния басейн. При запълване на капацитета на водното съоръжение ще се преустановява пускането на посетители в него.

За трениращите в двете половини на басейна е предвидено да използват различни съблекални. Задължителен филтър на входа ще се извършва за всички граждани, служители и треньори - измерване на телесната температура, и лица с повишена температура няма да се допускат. Персоналът и треньорите трябва задължително да използват защитни маски за лице и ръкавици. 

Вече се извършва подмяна на водата и тя се затопля, предстои пълна дезинфекция и на всички помещения, обясни ресорният заместник-кмет Красимира Чахова. 

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес