Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Очакват над 2000 работещи в чужбина да се завърнат в община Мъгли

19 март 2020, 15:05 часа • 2054 прочитания

Вечерен час от 19 до 5 часа въвежда община Мъглиж като част от мерките за превенция срещу разпространението на коронавируса. Пред Радио Стара Загора заместник-кметът Душо Гавазов съобщи, че очакват около 2600 души, които са работили в чужбина, да се завърнат в общината. Това са основно семейства от ромския произход, работещи в Италия, Холандия и Испания,уточни той.

Според Гавазов местните власти получават информация за преминаването на  гранично-пропускателните пунктове на страната от такива лица със закъснение. "Има разминаване от около 72 часа. Ние ние получаваме информация 3 - 4 дни, след като са се върнали вече на територията на общината и започваме да ги издирваме. Но през това време те вече са направили доста контакти, което ще доведе до поставяне на много повече хора под карантина след това", категоричен е заместник-кметът на Мъглиж.

Припомняме, че преди 10 дни в инфекциозната клиника на Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) "Проф. д-р Стоян Киркович" бяха транспортирани 3 деца от спешния център в Казанлък. Тогава проби на малчуганите от мъглижкото село Зимница бяха изследвани за коронавирус от референтната лаборатория в Стара Загора, защото бяха контактували с близък на семейството, прибирал се от южната ни съседка Гърция. За щастие те имаха отрицателен резултат. 

"НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 18 март"

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес