Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новоизбраният кмет на Чирпан обеща честно и открито управление (СНИМКИ) 

11 ноември 2019, 16:42 часа • 8062 прочитания

„Обещавам честно, открито и прозрачно управление. Нека да работим така, че след 4 години, когато се изправим пред своите съграждани, да можем с открито лице да им кажем какво сме свършили по време на мандата си. Чирпан има много проблеми. Решаването на част от тях не търпи отлагане. Трябва всички да се обединим, да загърбим политическите си пристрастия и да започнем заедно работа“, това каза днес новоизбраният кмет на община Ивайло Крачолов,след като положи клетва пред областния управител на Стара Загора Гергана Микова. 

Неговата кандидатура беше издигната от широката Местна коалиция, в която се обединиха партиите ГЕРБ, НФСБ, СДС,  БЗНС, Социалдемократи и АТАКА, която спечели седем места в 21-местния общински съвет. Днес клетва положиха и кметовете на кметства и 20 общински съветници (един от съветниците отсъстваше), а свещеници от Старозагорската епархия отслужиха тържествен водосвет за здраве и благополучие на Чирпан и неговите жители.

За председателското място в местния парламент беше издигната само кандидатурата на Иван Станчев - от същата местна коалиция от партии, която издигна Ивайло Крачолов. След тайното гласуване той беше избран с 14 гласа "за". 

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес