Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Няма пряка опасност за населението на Гълъбово заради пожара край града

27 август 2016, 16:18 часа • 650 прочитания

Пряка опасност за населението няма, има опасност само за последните постройки на квартал „Митьо Станев”, което най-вероятно е провокирало издаването на заповед от кмета на Гълъбово за бедствено положение. Това съобщи старши инспектор Михаил Михов, началник група „Оперативен център“ в Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

„Най-вероятно в тези постройки живеят хора, но засега не е необходима евакуация. Техниката на пожарната е съсредоточена там за защита на постройките”, посочи той.

Пожарът е възникнал около 12.10 часа от сухи треви и храсти в непосредствена близост до кв. „Митьо Станев. Вятърът, който непрекъснато мени посоката си, е разпространил пожара на голяма площ. Обхваната е част от боровата гора, която е в непосредствена близост до квартала.

„В момента посоката на вятъра е към самия квартал и към последните къщи. Затова беше необходимо да бъдат съсредоточени екипи и много техника. На място работят пожарната на Гълъбово, цялата пожарна е събрана там”, поясни Михов пред "Фокус".

По думите му в гасенето на пожара са включени още пожарни автомобили от Стара Загора и от Държавното горско стопанство, като от община Гълъбово са предоставени водоноски и техника.

Пожарът край старозагорското село Колена е потушен, съобщиха по-рано днес от Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Дежурните екипи на огнеборци и горски служители се изтеглят от района. Едно денонощие продължи борбата с огнената стихия, която обхвана 525 декара, от които 158 декара борова гора. Сутринта пожарникарите успяха да локализират огнената стихия.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес