Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Недоволство в Казанлък заради отрязването на застрашен вид кестени

06 юли 2015, 13:45 часа • 5668 прочитания

В неделя следобяд от община Казанлък предприеха действия по отрязването на няколко диви кестена в парк "Розариум", съобщи БГНЕС. Това предизвика недоволство в социалните мрежи.

Дърветата явно попадат в строителната площадка за новия музей на розата, за който правителството отпусна половин милион лева.

Дърветата са част от новия плочник, изграден за хиляди лева, като част от реконструкцията на парка преди година. Това означава, че най-вероятно ще бъдат премахнати и новите плочки, ако обаче това не се случи остава въпросът защо отсякоха дърветата. Или обратното, защо се руши нещо, направено преди година с парите на казанлъчани. Освен тези две тези, хората разискват и темата за унищожаването на рядък вид дърво, което е  защитено със закон. Сега теренът е чист - няма дървета, няма проблем. Друг е въпросът кой разреши премахването на дивия кестен, пишат още от медията.

След това унищожаване на три огромни кестена, популацията им със сигурност намалява и все по-стремглаво се отправят към изчезващите видове, а не към застрашените.

Росита Илкова
Росита Илкова Отговорен редактор
Новините днес