Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Над 30 души се включиха в кръводарителска акция в Стара Загора

03 септември 2020, 17:35 часа • 1171 прочитания

Кръводарителска акция под надслов „Кръвта не е за прОливане, кръвта е за прЕливане“ организираха за поредна година Сдружение "Моята еОбщина" в партньорство с Община Стара Загора и Районен център по трансфузионна хематология (РЦТХ) - Стара Загора, съобщават от пресцентъра на общинската администрация. 

В нея се включиха кметът Живко Тодоров, служители на местната администрация и общински съветници. „Кръводаряването е своеобразно даряване на живот. Радвам се, че съм здрав и мога да допринеса за здравето на друг човек, защото това е смисълът на живота. Трябва да сме съпричастни едни с други“, каза минути след като подкрепи каузата Тодоров.

В инициативата участие взеха над 30 души.От Кръвния център благодариха на старозагорци за отзивчивостта, с която се включват в акциите за набиране на кръв. По данни на центъра РЦТХ - Стара Загора, покрива европейските изисквания. Според експертите кръводаряването, когато е възможно и няма медицински противопоказания за него, е полезно за организма. Минималният период между две манипулации е 60 дни.

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес