Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Младен Маринов: Каруците са проблем навсякъде

02 ноември 2018, 18:40 часа • 1269 прочитания

“Каруците са проблем навсякъде, дори и в столицата, затова във връзка с промените в  Закона за движение по пътищата и в общински наредби да се помисли как да се регламентира движението им и в определени части от урбанизираната територия да се забрани движението на такива превозни средства.“ Това заяви в Стара Загора министърът на вътрешните работи Младен Маринов по повод организираните в Казанлък протести и искането да се забрани движението на превозни средства с жива тяга по републиканските пътища. Днес той беше на среща с областния управител Гергана Микова и кметовете на общини в Старозагорска област. Маринов заяви, че е решил първата му такава среща като министър да бъде в Града на липите заради случаите на оказване на съпротива и действия срещу МВР служители, включително и пострадали, напоследък.

На срещата са обсъждани проблеми, свързани с противодействие и превенция срещу престъпността. Обърнато е внимание и на конкретните случаи в Гълъбово и Мъглиж. Припомняме, че и в двата града при сблъсъци с представители на ромската общност имаше пострадали полицаи.

Обсъждана е и темата за разширяване на системата за видеонаблюдение в малките населени места. “Защото това е бъдещето, дава повече възможности за превантивни действия и компенсира липсата на полицаи”, обясни министърът. Той не смята, че непрекъснатите законодателни промени са решение на проблемите. “Привърженик съм да видим с действащите закони какво може да се направи. Хората трябва да свикват с тези закони и честата им смяна не води до решаване на проблема”, категоричен е Младен Маринов.

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес