Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Младежкият общински съвет в Стара Загора има нов председател

18 октомври 2019, 17:10 часа • 3093 прочитания

Единадесетокласничката Виктория Димитрова от Средно училище (СУ) "Максим Горки'' е председателят на Младежкия общински съвет (МОС) 2019 - 2020 година. Тя спечели в надпревара с още един кандидат за председателското място - Стефан Колев, ученик от 12-и клас в Търговска гимназия "Княз Симеон Търновски''. Двамата кандидати представиха идеи и инициативи, с които да се ангажират на младите хора в Стара Загора. 

За повече осветление в парковете и градинките в града, за обособяване на волейболни и баскетболни игрища, за открити изложби на млади таланти в града ще работи Виктория. Сред идеите, които тя представи, е и изпълването с живот на изоставената сграда между железопътната и автогарата. Тя може да се превърне в пространство за малък пазар за ръчно и домашно производство, където млади, а и възрастни хора, могат да участват със свои изделия, да се организират концерти с децата от Националното училище за музикални и сценични изкуства "Христина Морфова'' и други събития и инициативи.

Съперникът й Стефан Колев предложи да се увеличи броят на кошчетата за смет и поставяне на кошчета за цигари, съвместна дейност с останалите младежки съвети и училищни парламенти. Организиране на обучителен модул "Какво, за кого и защо го правя и съм доброволец?'', на срещи с бивши членове на МОС, поставяне на бетонни плочи за изява на художниците на графити, продължаване на съвместната инициатива на кмета и младежите "Гласът на младите", която да се разшири и отвори и съм към децата с "Гласът на малките". 

След като двамата кандидати представиха идеите си, а тайно гласуване определи за председател на МОС Виктория Димитрова.

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес