Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Младежкият център в Стара Загора спечели проект за близо 2 млн. лева

27 май 2020, 17:16 часа • 2074 прочитания

Уведомление за одобрена безвъзмездна финансова помощ е в размер на 1 870 986 лева за период от 36 месеца е получено в община Стара Загора, съобщават от пресцентъра на общинската администрация. Финансирането е по изпълнение на проект "Международен младежки център - мисли локално, действай глобално!" по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи", част от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 - 2021 г. 

Проектът предвижда реконструкция и обзавеждане на мултифункционална зала и активна международна дейност за обмяна на опит и повишаване качеството на предлаганите дейности. По този начин екипът на Международния младежки център (ММЦ) в Стара Загора ще разшири обхвата си на работа като достигне до най- уязвимите групи на територията на Старозагорска област. 

За последните 5 години старозагорският ММЦ се утвърди като притегателно място за младите хора, което предлага възможности за личностно развитие, повишаване на знанията, уменията и компетенциите и подкрепя процеса на социално включване на уязвими групи. 

През 2017-а младежкият център в Стара Загора беше удостоен със Знак за качество на Съвета на Европа, а през 2019-а срокът на отличието беше удължен с още 5 години. Знакът за качество е доказателство за високите стандарти на младежка работа, развивани от екипа на ММЦ. 

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес