Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Митингът в Стара Загора се провали, Хаинбоаз е блокиран

19 ноември 2018, 21:45 часа • 4420 прочитания

Митинг-концертът в Стара Загора продължи около половин час, въпреки че организаторите бяха предвидили продължителност от час и половина. На определеното за събитието място - в парк “Загорка”, звучаха патриотични песни и се развяваха трибагреници.

Към събралите се около 150 - 200 души се присъединиха и десетина коли казанлъчани, които дойдоха с протестния автопоход от Града на розите, за да подкрепят мирния протест на старозагорци.

Въпреки липсата на разрешение за шествие към 18:30 часа част от множеството тръгнаха към изхода за Казанлък с викове “Оставка!” и “Мафия!”.

В района на пивоварната полицията успя да ги отклони по “Хан Аспарух”, което затрудни движението на автомобили.

След това шествието тръгна по бул. “Патриарх Евтимий”. Според Стилиана Иванова и Камелия Костадинова, две от организаторките на голямото шествие от 11 ноември, протестиращите искат оставката на правителството и промяна на системата.

По същото време протестиращите за първи път жители на Гурково и региона затвориха за кратко пътя към Хаинбоаз.

Те се заканиха да протестират всеки ден, докато правителството чуе исканията им за достойни доходи и по-ниски данъци, поискаха оставка на правителството смяна на системата и референдуми по важни национални въпроси.

В момента Проходът на Републиката е затворен отново и част от протестиращите старозагорци са там, за да подкрепят Гурково.

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес