Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Международна конференция събирa в Старозагорско ветеринари от 42 страни

18 октомври 2019, 13:26 часа • 2287 прочитания

Над 100 участия, от които 42 от чужбина, са заявени за Втората международна научна конференция „Ветеринарната медицина в полза на хората“, съобщи пред Радио Стара Загора доц. Пламен Георгиев, заместник-декан по научната част на Ветеринарномедицинския факултет на Тракийския университет и председател на Научния комитет на конференцията. Участниците от чужбина са научни работници от престижни университети и ветеринарно-медицински факултети от Германия, Словакия, Румъния, Австрия, Италия, Испания, Гърция, Сърбия, Турция, Йордания, Ирак.

Програмата на конференцията, която се провежда днес и утре на Старозагорските минерални бани, обхваща всички сфери на ветеринарната медицина с научна и с практическа насоченост. Доц. Георгиев очаква форумът да бъде полезен с представянето на резултати от проведени научни изследвания, с контакти, диалог и реализация на съвместни проекти с водещите университети от чужбина, с обмен на преподаватели и студенти, което ще допринесе за повишаване на качеството на науката и обучението във факултета в Стара Загора

Гостите от чужбина ще се срещнат и с представители на Асоциацията на ветеринарните лекари в страната и на Българския ветеринарен съюз, ще посетят животновъдни ферми в района на Стара Загора и Пловдив и ще имат възможност да се запознаят с културно-историческото наследство на региона. 

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес