Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кампания "Дай малко, дари чудо!" през декември в Стара Загора

03 декември 2018, 11:56 часа • 1045 прочитания

Кампания “Дай малко, дари чудо!” тече през целия декември в Общинския приют за безстопанствени животни в Стара Загора. Всички обичащи животните могат да посетят приюта и да се запознаят с кучетата и възможностите да бъдат осиновени. Животните са обезпаразитени и кастрирани и според Закона за ветеринарномедицинската дейност са освободени от таксата, която се плаща според общинските наредби за отглеждане на домашни любимци. Животните са ваксинирани срещу бяс и се осиновяват само срещу лична карта и попълване на формуляр по образец.

Осиновяването спасява живота на осиновен от куче и на още едно, защото се освобождава място в приюта за друго, докато му се намери нов дом и нов стопанин.

Посетителите, които желаят, могат да станат доброволци или да дарят храна, нашийници, поводи или да поразходят кучетата. За студените зимни дни са нужни и одеяла за къщичките в приюта и се набират средства за нови колибки. От 9 декември може да се закупи и традиционният благотворителен календар на форума dog.bg срещу 10 лева, 8 от които остават в Стара Загора за осигуряване на храна и легла на кучетата.

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес