Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ясна е петата номинация в годишните награди "Добрият Самарянин"

07 ноември 2018, 10:33 часа • 997 прочитания

Д-р Павлина Крумова, специалист детска кардиология, е петата номинация за Годишните награди „Добрият Самарянин“ 2018 г. Номиниран е за борбата й за всеки детски живот и предава на семействата на пациентите си вяра, надежда и любов.

Д-р Крумова е номинирана от Ива Гургуриева, Мисис България 2016 Европа, за 8-годишната й борба да стабилизира здравословното състояние на Байрям Али от с. Тъжна. “Благодарение на положените усилия, с помощта на медиите и много добри хора, чудото за детето се случи. Байрям е жив и здрав, и вече е на 11 г.”, мотивира номинацията си Гургуриева.

Случаят с Байрям предизвика скандал в началото на 2017 г., когато трябваше да замине за трансплантация в Германия със от Фонда за лечение на деца в чужбина. От Министерството на здравеопазването обаче не разписаха необходимия формуляр за пътуването с мотива, че детето може да бъде оперирано в болница „Лозенец“ в София. След обществения натиск Байрям беше одобрен за лечение в чужбина и беше трансплантиран в края на юни миналата година.

За другите четири номинации можете да прочетете тук

 

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес