Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изучаването на китайски в училищата става необходимост

31 януари 2019, 18:14 часа • 3149 прочитания

Изучаването на китайски език в български училища става необходимост с разширяването на търговско-икономическите връзки между Китай и България, подчерта областният управител Гергана Микова по време на посещението на Гао Чунли и Аксиния Колева, директори от китайска и българска страна на института “Конфуций” в София.

„Културата и традициите са това, което може да ни свърже най-бързо и ще ни помогне да се опознаем взаимно”, каза още областният управител. Гао Чунли е впечатлила домакините с познанията си за древната история на Стара Загора и е заявила готовност да посети региона, за да разгледа културно-историческите му забележителности. В срещата при областния управител участва и Мариана Пенчева, директор на Средно училище (СУ) “Максим Горки”, в което шеста година се изучава китайски език.

Гао Чунли и Аксиния Колева гостуват за празника за посрещането на китайската Нова година, организиран от училището. За почитателите на китайската култура и традиции ученици и преподаватели от класна стая “Конфуций” в СУ „Максим Горки“ са подготвили работилнички, на които ще демонстрират уменията си по калиграфия и други китайски изкуства, и празничен концерт. Очаква се на тържеството да пристигнат учители по китайски език от училища от цялата страна.

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес