Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изграждат мини футболен комплекс в Казанлък

11 септември 2019, 17:55 часа • 3963 прочитания

Първа копка на модерен мини футболен тренировъчен комплекс направиха днес в Казанлък. Той ще бъде с три мини футболни игрища, изкуствена трева, осветление,трибуна със 120 места, съблекални и бани за спортистите зала за конференции. Размерите на игрищата от 25 на 40 метра ще дават възможност те да се обединяват в голямо футболно игрище с размери 64 на 40 метра. Средствата от 800 хиляди лева без ДДС да изграждането им е инвестиция на Българския футболен съюз (БФС), а комплексът ще се изгради в най-кратки срокове.

Това ще бъде място, където ще се раждат бъдещите футболни таланти на България. Този комплекс е един от най-добрите спортни комплекси в нашата страна по програмата на Български футболен съюз и е предназначен за децата на Казанлък“, каза в приветствието си изпълнителният директор на БФС Борислав Попов.

Комплексът ще е място за тренировки, училищни първенства, турнири. Идеята е да се развива спортът сред децата и подрастващите, затова на него ще тренират детски и детско-юношески отбори, но ще може да се ползва и от любителите на футбола.

Това е третият такъв комплекс в България, който изгражда от БФС. Пред откриване е този в София, почти завършен е във Видин, а след Казанлък предстои изграждането на такива съоръжения и в Пазарджик и Сандански. 

„Проектът е заслужен, но той не е получен даром, за него работиха и имат заслуга много хора, това е шанс на Казанлък да развие спортните си бази", каза кметът на община Казанлък Галина Стоянова и благодари на Борислав Попов и на всички, допринесли с труда и усилията си за изграждането на игрищата. 

След отслужения водосвет от отец Николай първата  копка на модерния мини футболен тренировъчен комплекс направиха Борислав Попов и Георги Мермеклиев, 

президент на Футболен клуб “Розова долина“. Гости на събитието бяха кметъг Галина Стоянова, председателят на общинския съвет Николай Златанов,  заместник-кметовете Даниела Коева и Лилия Цонкова, главният архитект Георги Стоев, общински съветници, малки и големи футболисти. Футболни топки от БФС получиха играчите на детско-юношеските и на мъжкия състав на „Розова долина“. 

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес