Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Избраха новата Царица роза на Павел баня (СНИМКИ)

07 юни 2018, 23:32 часа • 13743 прочитания

Ангелина Иванова е новата Царица роза на Павел баня. Тя бе избрана на грандиозен спектакъл, приключил в късните часове на 7 юни в курортния град, предаде репортер на Actualno.com.

На второ място се класира Анастасия Димитрова, а на трето - Ирен Славова.

Десет бяха претендентките за царската корона. Те дефилираха в три кръга - облечени в народни носии, спортно-елегантни дрехи и вечерно-официални рокли. Всяко от момичетата имаше възможност и да се представи пред публиката, като разкаже за своите любими занимания, интереси и планове за бъдещо развитие.

Съгласно статута, залегнал в избора, Царица роза става представително лице на Община Павел баня и може да придружава кмета на официални срещи и делегации в страната и чужбина.

С конкурса "Избор на Царица роза" стартират официално проявите в рамките на традиционния за Павел баня Празник на розата и минералната вода, който ще продължи до неделя - 10 юни.

Паралелно с празника започва и Международният фолклорен фестивал с участието на танцови състави от България, Русия и Бесарабия. Акценти от събитията още са изборът на Цар на минералната вода, празничното шествие, което събира всички самодейни колективи от община Павел баня, както и кулинарното шоу "Селски дворове", представящо характерните за региона ястия и специалитети.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес