Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето кога Районен съд - Стара Загора ще работи отново

13 май 2020, 16:33 часа • 3165 прочитания

Възстановява се разглеждането на всички видове дела Районен съд - Стара Загора, от 14 май, четвъртък. Заповедта на председателя на председателя за това, както и нормалната работа на деловодствата е във връзка с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет от 12 май. Разглеждането на делата ще се извършва при спазване на правила за достъп до съдебната сграда. Влизащите трябва да носят маски и ръкавици, а ако нямат, ще им се предоставят на входа на сградата. Те трябва и задължително да дезинфекцират ръцете си, а пред съдебните зали ще се допускат да изчакват само участниците по конкретното дело - страни, адвокати, вещи лица и свидетели, които трябва да спазват разстояние съгласно актуалните изисквания на здравните органи.

Пред деловодствата ще се допускат да изчакват за справки по делата лица, които са с поставени маска и ръкавици, които трябва да спазват помежду си разстоянието, определено от здравните органи. В помещенията им ще се допуска да влиза по един човек, който трябва да е с маска и ръкавици.

Призоваването и съобщенията за делата ще се извършват по телефон или по електронен път. Ако участниците в производството не са посочили телефонен номер или електронен адрес, ще се пристъпи към връчване на хартиена призовка или съобщение. 

От Районен съд - Стара Загора, призовават страните по гражданските дела да се възползват от дадената в Гражднския процесуален кодекс (ГПК) възможност за призоваване по електронен път и да депозират молба с актуален електронен адрес.

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес