Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Душо Гавазов ще се кандидатира за кмет на Мъглиж

04 декември 2020, 15:15 часа • 6700 прочитания

Душо Гавазов, заместник-кмет на Община Мъглиж, е първият ясен кандидат за кмет на предстоящите предсрочни избори на 28 февруари 2021 г. Това потвърди самият той пред Радио Стара Загора.

„Като част от ръководството на общината в последните 9 години се чувствам пряко съпричастен и отговорен за всички онези положителни и негативни управленски решения“, мотивира намерението си Гавазов.

Той сподели, че взел лично решението за кандидатурата си "като гражданин, като човек, като член на гражданското общество в Мъглиж и в Република България" и уточни, че към момента не е водил преговори с нито една партийна централа.

Мотото, под което ще премине предизборната кампания на Гавазов ще бъде "Мъглиж - гордо минало, достойно настояще и бъдеще". Той се надява, че фразата ще стане толкова популярна, че ще се помни, както фразата от поемата "Септември" на Гео Милев "Мъглиж беше пръв…"

За решението си Гавазов съобщи и в личната си Фейсбук страница, вижте тук.

Припомняме, че до предсрочния вот в Община Мъглиж се стигна, след като редовно избраният през 2019-а кмет за трети мандат Господин Господинов внезапно почина на 3 септември тази година. А Гавазов разказа пред Actualno.com потресаваща дори за нашата страна история, особено предвид пандемията COVID-19 - можете да видите каква в долния линк:

Още: Как най-голямата белодробна болница на България беше съсипана (ВИДЕО)

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес