Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дигитализираха регистъра на старозагорската митрополитска библиотека

24 април 2020, 13:06 часа • 1267 прочитания

Старозагорската митрополитска библиотека вече има изцяло завършен дигитален регистър, съобщават от митрополията. В него са включени всички налични томове, както и броевете на „Църковен вестник“. Софтуерът е за вътрешно ползване и целта му е да улесни читателите при търсене на библиотечни единици.

Фондът на митрополитската библиотека съдържа над 11 500 тома книги - разнообразна специализирана богословска духовна литература, научна и художествена литература. Голяма част от богослужебните книги се нуждаят от възстановяване, защото сред тях има библии и книги с над 100-годишна история. Библиотеката притежава и всички богословски трудове, излезли на български език през последните 20 години.

Библиотекарят дякон Цветан Атанасов обработва и архивира не само екземплярите от библиотечни фонд, а и многобройните писма, кореспонденцията на митрополитите и поздравителните адреси през цялата история, които ще бъдат отделени в самостоятелен раздел.

Припомняме, че митрополитската библиотеката е цялостно ремонтирана и има ново техническото обзавеждане и нов интериор. Тя е отворена за всички желаещи да я ползват. Работното време е през делничните дни от 8:30 до 17:00 часа и вече има активна и Facebook страница

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес