Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Чудната елха" обедини Стара Загора в подкрепа на децата с увреждания 

17 декември 2019, 13:51 часа • 1086 прочитания

В четвъртък и петък материалите за арт терапия на децата с увреждания, които тази година събира инициативата "Чудната елха" на старозагорския омбудсман Надежда Чакърова, ще стигнат до малчуганите.

Особено активно в кампанията отново се включиха децата учителите от Детска градина 66 „Детски рай”, които изработиха коледни картички, които продаваха на базар. Средствата от продажбата им те използваха за купуването на материали, които дариха на „Чудната елха”.

Тазгодишната кампания е изключително успешна, изрази задоволството си общественият посредник. „Всяко дете има нужда от любов по Коледа и затова се опитвам всяка годин, с общите усилия на старозагорци, това да се случи. Щастлива съм, че инициативата се превърна в деца помагат на деца”, коментира Чакърова.

В „Чудната елха” тази година са се включили много старозагорци, както и ученици от Гимназията с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан”, Второ основно училище "Петко Рачов Славейков", Профилираната природо-математическа гимназия "Гео Милев", Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Лубор Байер" и е подкрепена от Районен съд Стара Загора.

Надежда Чакърова се надява кампанията да стане устойчива традиция на Стара Загора. 

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес