Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

“Будител на Стара Загора” тази година с две номинации

29 октомври 2018, 14:26 часа • 2280 прочитания

Две са номинациите за тазгодишната награда “Будител на Стара Загора”. Това са общественици те Иван Аяров, дългогодишен председател на Народно читалище “Св. Климент Охридски”, и Боряна Каниду, член на Управителния съвет на Сдружението за съвременно изкуство и култура „Различният поглед“. Това съобщи председателят на Съюза на учените (СУ) в Стара Загора доц. д-р Васил Хаджиилиев.

Наградата “Будител на Стара Загора” е учредена от Съюза на учените в града през 2017 г. Тя е индивидуална и се връчва в навечерието на Деня на народните будители на личности, които “с перо, мисъл, слово и дело са обогатили знанието, културата, историята и интелектуалния хоризонт на Стара Загора”.

Пластичният знак на наградата е дело на скулптора Тодор Попов. Номинираните ще получат от СУ почетни грамоти и ще посетят европейската столица Брюксел благодарение на евродепутатите Ева Майдел и Асим Адемов.

На церемонията на 31 октомври почетни грамоти ще получат и членовете на съюза, които имат кръгли годишнини и юбилеи през 2018 г. В СУ - Стара Загора, членуват около 120 учени, а секцията за чуждестранни членове - от Русия, Македония, Турция, Индия и други страни, е от 15 души.

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес