Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бойко Борисов открива жп надлеза в Стара Загора

01 февруари 2019, 14:50 часа • 4831 прочитания

Жп надлезът на бул. “Патриарх Евтимий” над “Славянски”, който е в ремонт от юни 2018 г., ще бъде открит в неделя, 3 февруари. За прерязването на лентата е поканен министър-председателят Бойко Борисов. След церемонията, предвидена за 10:00 часа, ще бъде пуснато и движението по моста. Изпълнителят на дейностите по реконструкцията на съоръжението успя да приключи преди крайния срок от 270 дни от началото на работата.

С отварянето на движението по жп надлеза и в участъка по бул. “Славянски” от “Братя Жекови” до северната граница на промишлената зона в южната част на града ще се облекчи достъпът между централната градска част към изхода за автомагистрала “Тракия” в двете посоки.

По време на реконструкцията цялостно е модернизиран жп надлезът, който вече ще е с четири ленти за движение, изградени са и две кръгови кръстовища за връзка на “Патриарх Евтимий“ и „Славянски“. Отводняването ще се осъществява с колекторна система за моста, нова улична дъждовна канализация и шахти, подменени са уличната и тротоарната настилка.

Реконструкцията на жп надлеза е част от проекта “Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт II фаза” и се реализира с договор за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма “Региони в растеж 2014-2020”. По него трябва да се изгради Система за управление на градския транспорт”, да се въведе автоматизирана система за таксуване и да се извърши рехабилитация на ремонтното хале на тролейбусното депо. Общата стойност на проекта е 14 727 612 лева, от които безвъзмездната помощ е 13 967 992, а собственият принос - 759 619 лева.

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес