Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заради тежкия трафик и задръстванията: ГЕРБ-София иска обяснение от Терзиев (ВИДЕО)

11 октомври 2024, 12:38 часа • 550 прочитания

Общинските съветници на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС) внасят искане за извънредна сесия на съвета следващия четвъртък, на която да бъде изслушан кметът Васил Терзиев заради тежкия трафик в София, „кошмарните задръствания“, за проблемите с обслужването на града и с пътната безопасност. 

Това съобщи на брифинг председателят на групата на общинските съветници на ГЕРБ-СДС Антон Хекимян. Събрани са необходимите 21 подписа за свикване на заседанието.

ОЩЕ: Закърпиха положението с градския транспорт в София с 15 млн. лв. заем

"Ако оприличим пътищата на кръвоносната система на този град, сме в прединфарктно състояние", изтъкна той.

Съветниците от ГЕРБ-СДС искат да разберат също какви мерки ще бъдат предприети. "Столичната община изпадна в смешната ситуация Агенция „Пътна инфраструктура“ да предлага план за облекчаване трафика на детелината на бул. „България“ в кв. „Бояна“, добави още Хекимян. Той припомни, че временно изпълняващата длъжността главен архитект на София Богдана Панайотова е обещала, че на 15 септември детелината ще бъде пусната. "Там тапата е голяма", посочи Хекимян.

Васил Терзиев, докарай колоездачи.

Публикувахте от Ivo Doshev в Четвъртък, 10 октомври 2024 г.

От групата на ГЕРБ-СДС искат кметът Терзиев да представи и плана, по който ще бъдат извършени ремонтите в есенно-зимния сезон.

ОЩЕ: Защо ГЕРБ писа слаб (2) за първата година управление на Васил Терзиев? Говори Антон Хекимян (ВИДЕО)

На много места в града пътните маркировки са изключително занемарени, което е свързано с пътната безопасност, обясни общинският съветник Димитър Вучев. Затова част от въпросите към кмета са в тази връзка. „Софинвест“ е дружеството, натоварено със задачата да организира целия процес, през лятото изтекоха договори, въпросът беше защо не бяха подновени, обясни той. Затова от ГЕРБ-СДС ще питат какво се случва с това възлагане на „Софинвест“, има ли движение по казуса.

Споразумението на кмета със синдикалните организации за два пъти по 15% увеличение на заплатите в сектор „Транспорт“, също е във фокуса на общинските съветници от ГЕРБ-СДС. ОЩЕ: Преди протеста на транспортните служители: СО обясни за бонусната система

 

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес