Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Възложиха на Фандъкова да избере временен кмет на „Красно село“

16 март 2023, 15:06 часа • 1537 прочитания

Общинските съветници възложиха на кмета на София Йорданка Фандъкова да определи кой от досегашните зам.-кметове ще заеме поста кмет на „Красно село“ до 6 април, когато е следващата редовна сесия на Столични общински съвет. Предложението беше прието с 41 гласа „За".

Фандъкова ще трябва да посочи един от заместниците на бившия кмет Росина Станиславова, която беше отстранена от съда заради конфликт на интереси. Това са Николай Веселинов и Веселин Кирев.

Третият зам.-кмет Албена Белянова е била отстранена от работа днес от изпълняващия длъжността кмет Николай Веселинов, стана ясно по време на заседанието на СОС.

Днес общинските съветници отново не успяха да стигнат до решение кой да заеме поста, след като на 22 февруари тази година Върховният административен съд осъди окончателно за конфликт на интереси кметицата на столичния район "Красно село" Росина Станиславова.

На сесията на 9 март СОС не прие нито кандидатурата на Борис Милчев, издигната от ДБ, нито тази на Николай Николов от БСП, тъй като всеки един от тях получи подкрепа само от групите, които са ги издигнали. Методи Лалов предложи и кандидатурите на тримата заместник-кметове на Красно село, но и това предложение не се прие. 

На днешното извънреднои заседание на СОС отново бяха издигнати същите кандидатури, но нито една не събра необходимите гласове.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес