Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Въпрос на политическо решение е": Паскалев за обжалването на резултатите в София

06 ноември 2023, 13:20 часа • 2977 прочитания

Има основание да се оспорва изборният резултат, но това е въпрос на политическо решение, което предстои. Това заяви пред БНР Костадин Паскалев от екипа на Ваня Григорова в кампанията ѝ за кмет на София. 

ОЩЕ: Може да искаме съдебно оспорване на вота в София: Жельо Бойчев след балотажа

"Не това, че разликата между Терзиев и Григорова е малка, а други факти навеждат на тази мисъл. Разгледайте резултатите в "Люлин". Имаме чисто юридически аргументи да обжалваме резултатите от изборите в София, но то е въпрос на политическо решение на Коалиционния съвет, който издигна Ваня Григорова. Още тази седмица, предполагам че ще го вземем", подчерта той.

Според Костадин Паскалев резултатът на Григорова е комбинация от протестен вот и мажоритарен избор. "Тя имаше ясни послания, които се харесват на хората. Умнокрасивите проведоха една отвратителна кампания срещу нея преди втория тур, която отврати част от десните избиратели, които ги наказаха, гласувайки за Ваня Григорова", заяви той.

ОЩЕ: Окончателно: Васил Терзиев е новият кмет на София

По думите му "вкарването на темата за Крим и Путин на местни избори е абсурдно, но това беше част от тактиката на умнокрасивите".

"Нито един член на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП не е участвал в кампанията на Ваня Григорова. Това е факт, който е доказуем. Тя беше кандидатура на Градския съвет на БСП, "Левицата!" и другите коалиционни партньори", каза още Паскалев.

 

 

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес