Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вторият надлез над Бакърена фабрика ще е готов до средата на 2025 г.

02 октомври 2024, 12:10 часа • 473 прочитания

Започна изграждането на втория надлез над Бакърена фабрика в София. Очаква се движението по него да бъде пуснато до средата на 2025 г., ако са добри метеорологичните условия.

ОЩЕ: Терзиев успокои софиянци: Без винетки за околовръстното

Строителството му започна със символична първа копка, която беше направена от кмета на София Васил Терзиев, зам.-кметът по финанси и строителство Иван Василев, зам.-кметът по „Правен и административен контрол“ Никола Лютов, както и кметът на район „Връбница“ Румен Костадинов.

Терзиев обясни, че стойността на проекта е близо 19 млн. лв. и е финансиран от държавния бюджет по програмата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) за подкрепа на общините. "Обектът е много важен, чака от над 30 години да бъде реализиран. Проектът ще помогне за доизграждането на третия градски ринг, така че този проект е много важен за свързаността на града", каза Терзиев.

Проектът предвижда по три ленти в посока, като паралелно с изграждането на втория надлез движението по моста няма да бъде спирано. "Няма да има затруднения в движението", посочи Василев.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес