Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Владислав Панев: От полунощ Топлофикация е свободна от Ковачки

30 юни 2020, 19:45 часа • 4811 прочитания

От полунощ Топлофикация е свободна от Ковачки. Тогава изтича договорът за балансираща група с Гранд енерджи. Това обяви на своята Facebook профил общинският съветник и съпредседател на Зелено движение Владислав Панев.

Помните, че след моя намеса беше отменен конкурс със срок за оферти 2 дни и силно ограничаващи условия по време на корона криза. След това новия беше чист, с 6 участника и спечелен от ЧЕЗ трейд, която от утре поема балансирането.

От началото на март пък беше прекратен и договорът за продажба на електроенергия с посредничеството на Гранд енерджи. При влизането в общинския съвет през ноември заварихме завладяна от олигархични интереси Топлофикация. С поредица от малки стъпки имаме прогрес. Това ще има значение за сметките за парно и топла вода на столичани. Не е въпросът с кого търгува дружеството, въпроса е да става по пазарни цени, в негова и наша изгода.

Но има още много работа. Дълговете на Топлофикация наближават милиард. Плащат се излишни милиони за газ и въглеродни емисии, заради огромни загуби по трасето. Нужни са огромни инвестиции в мрежата, а те могат да дойдат само от частен оператор. Плюс проблема с инсинератора. Загубите и на пари, и на чист въздух от тая схема ще ни ударят допълнително.

Но успяваме. Стъпка по стъпка. И следим мениджмънта, който знае, че ако кривне от пътя ще разберем!, написа още Панев.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес